Een aperitiefje voor het eten? Een goed idee? Absoluut! En niet alleen voor de gezelligheid :) ‘Aperitieven’ is wellicht een traditie die ontstaan is om de spijsvertering op gang te brengen. Het ‘goedje’ stimuleert de aanmaak van spijsverteringssappen en wekt tegelijk de eetlust op. Het woord ‘aperitief’ komt trouwens van het Latijnse werkwoord ‘aperire’ dat ‘openen‘ betekent. Makes sense, doesn’t it :)

Nu kwijt het ene ‘brouwsel’ zich al wat beter van deze taak dan het andere :) Een drankje dat met glans doet wat er van verwacht wordt, is er ééntje op basis van citroenappelazijn. Ja, ik weet het, het klinkt niet echt uitnodigend :) maar voeg er kaneel en groen steviapoeder bij en je hebt in een mum van tijd een verrassend lekkere aperitief. No kidding!

En je spijsvertering wrijft tevreden in zijn handen want..

Met de rauwe niet gepasteuriseerde appelazijn – die van het merk Voelkel met stip – zend je alvast een bataljon goede bacteriën en enzymes richting je spijsverteringskanaal. Extra hulp bij de vertering straks. Altijd leuk meegenomen.

Het citroensap regelt mee de zuurtegraad van je maag. Idealiter ligt deze tussen de 1 en 3 PH. Zo creëer je de perfecte omgeving om eiwitten goed af te breken en ongewenste ‘gasten’ te elimineren. Jawel :) Ciroen stimuleert ook de galproductie. Een goeie vetvertering gegarandeerd.

Kaneel houdt verder je bloedsuikerspiegel in balans. Naar het schijnt gaat het ook eventuele winderigheid tegen. Mmm.

En stevia? Stevia maakt het lekker zoet :)

Tijd voor het recept! Here we go.

Zoetzuur aperitiefje

  • 350 à 500 ml water
  • 2 el appelazijn
  • 2 el citroensap
  • 1/2 à 1 tl kaneel
  • 1/4 à 1/2 tl groen steviapoeder
  • snufje cayenne peper (optioneel)
  1. Alle ingrediënten goed mixen.
    Klaar :)

Aperitief jij wel ‘s? Wat is jouw favoriete aperitief? Ik lees het graag in de reacties hieronder. Dank je wel!