Wat  leuk dat jij op mijn website bent. Welkom!

 

Ik ben Els D’hollander, de vrouw achter ‘Van Binnenuit Gezond’. Ik woon sinds mei 2016 in Tielrode (België) samen met Dimitri, mijn man. We zorgen voor Jerry, een lieve professionele zwerfkater met ‘huiskatambities’.

In een vorig leven – so to speak – heb ik zowat de wereld rondgereisd, eerst als reisgids daarna als stewardess. Klinkt hip en cool – was het ook wel – maar ik vluchtte van mijn depressieve zelf en voelde me doorgaans meer niet dan wel goed in mijn vel. Niets in mijn leven lukte dan ook echt. Achter de schermen voelde ik me een dikke vette flop.

Dankzij mijn gigantisch gevoel voor humor overleefde ik. Vele mensen wisten niet eens waar ik mee worstelde, maar achter mijn vrolijke façade ging een hoofd vol zwarte gedachten schuil en voelde ik me intens eenzaam. Ontelbare therapieën ondernam ik zowel klassiek als alternatief en de ene al wat vreemder dan de andere. Ja, een wanhopig mens doet soms gekke dingen, maar helaas kon ik geen enkele therapie echt succesvol noemen.

Toch gaf ik niet op want diep van binnen wist ik dat er ergens een oplossing was, ook voor mij! Als een toegewijd archeologe zocht ik verder tot ik in 2013 eerder bij toeval – via een Facebook bericht nota bene – e-i-n-d-e-l-ij-k ontdekte wat de mogelijke oorzaak was van die immer aanwezige donkere wolken die sinds mijn 5de levensjaar hardnekkig boven mijn hoofd hingen.

Ik genas mijn darmen via voeding aangevuld met voedingssupplementen. HIER lees je welk voedingsmiddel tot mijn grootste  verwondering de basis werd van mijn genezingsproces. ‘Mijn depressie’ en andere kwalen die me al levenslang vergezelden, verdwenen zowaar als sneeuw voor de zon! Voorgoed. Weg. Foetsjie! Eureka :) Deze doorbraak betekende dan ook de start van mijn nieuwe leven. Het is alsof ik opnieuw geboren werd en een immense stap dichter bij Mezelf kwam.

Voeding is vaak het laatste waar iemand met depressie of mentale problemen aan denkt, maar de impact van voeding op je mentale staat van zijn is gigantisch. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want voeding is energie. Zo boven zo beneden. Wat je op emotioneel, mentaal of spiritueel vlak niet verteert, verteer je ook in je fysieke lichaam niet.

Voeding is trouwens altijd al een stokpaardje van me geweest. Deze passie leidde me eind de jaren ’90 begin 2000 naar de toenmalige 4-jarige opleiding gezondheidstherapeute/ natuurgeneeskundig therapeute aan de ‘Europese Academie’. Ik verdiepte me verder ook in geweldloze communicatie en volgde een opleiding bij ‘De vuurbloem’ en ‘Blabla-Geweldloze Communicatie’ – tegenwoordig bekend als ‘Praatkracht’ – want op een constructieve manier leren omgaan met je emoties speelt een cruciale rol in het genezingsproces.

Daarnaast werd ook duidelijk dat mijn ‘mindset’ een grondig schoonmaak nodig had en vond ik in EFT of The Emotional Freedom Technique een zeer handige ’tool’ om oude beperkende geloofsovertuigingen te transformeren. De laatste schakel in mijn genezingsproces was het herstellen van de verbinding met mijn Innerlijke Bron. Hiertoe werd ik door Kre’Ola Gerda van der Linden van Aloha-o-ka-I ingewijd in het eeuwenoude Hawaiiaans vergevings- en genezingsritueel Ho’oponopono volgens kahuna la’ au lapa’ au Morrnah Nalamaku Simeona.

 

 Healing is about discovering the light in you.

 

Eind 2016 startte ik met ‘Van Binnenuit Gezond’ omdat je gezondheid van binnen zit   Mijn missie is mensen inspireren en uitnodigen de verantwoordelijkheid voor hun wel-zijn in eigen handen te nemen want er is zoveel meer dat je in de hand hebt dan dat je ooit vermoedde! Ik wil met mijn ervaring en kennis in het voor goed overwinnen van depressie en andere mentale problemen dan ook een voorbeeld zijn en een boodschap van hoop brengen.

Wie je bent beperkt zich niet enkel tot je fysieke lichaam. Je hebt ook een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. Ziekte – ook depressie – ontstaat wanneer er disbalans optreedt in één van deze lichamen. Ik zie ziekte dan ook niet als ‘iets wat je moet bestrijden’. Je zogenaamde ziekte samen met je zelf genezend vermogen zijn je bondgenoten en de natuur en oude wijsheid wegwijzers op je pad naar volledige genezing en een lang en gelukkig leven.

Verder heb ik een dingetje met suiker. Omnipotent aanwezig in onze wereld en bron van grote – wat zeg ik – zeer grote – ellende. ‘Suikerminderen’ is trouwens de basisstap op je pad weg van depressie. Als voormalig suikerjunk leer ik hoe je je relatie met suiker herstelt zodat jij terug meester bent over suiker in plaats dat suiker jouw leven domineert. Dat doe ik als de suikervrije goeroe in mijn online traject ‘Blijer suikervrijer’. HIER lees je er meer over. 

Daarnaast vertel ik graag en ben ik een ‘storyteller’ pur sang. Ik hou het graag licht en luchtig, maar vooral grappig. Ik hou er echt van deze talenten te gebruiken om ingewikkelde of moeilijke zaken verteerbaarder te maken. Ik geef dan ook graag educatieve ’talks’ over gezonde thema’s, maar vertel en schrijf evenzeer met groot enthousiasme prettig gestoorde verhalen. Hou me in de gaten want binnenkort verschijnen de zotte avonturen van het koninginnetje van Elsjesland, formerly known as the ‘Pancake Goddess’.

Mijn ultieme spirituele reis en grootste bron van onvervalste diepe vreugde is zonder twijfel mijn pad naar helder zicht. Ja, opnieuw met mijn eigen ogen leren zien zonder bril, lenzen of laseren! Als je daar meer over wil weten, ga dan zeker ’s snuisteren op www.eyeloveseeing.be.

Als je weet dat de buitenwereld een reflectie van jouw binnenwereld is. Waar wacht je dan nog op? Verbeter de wereld, begin bij jezelf   Hoe mooi kan het leven worden? Wat kan ik voor jou betekenen? Aarzel niet om me te contacteren via de contactpagina.

Van harte

Els D’hollander – Food for a good mood

Klik HIER om contact met me op te nemen of een afspraak te maken.

Klik HIER om het gratis E-zine ‘Lekker in topvorm’ te ontvangen.

Els in ’t kort, van A tot Z

Auteur – Beelddenker – Creatief – Darmflora hersteller – ELS Eye Love Seeing – Fermenteren – Gezondheidstherapeute – Humor – Introvert – Ja – Koken – Luisteren – Magie – Non Violent Communication – Ontspanning – Passioneel – Qigong – RomantischStoryteller – Traumahealer – Uniek – Verrassend – WonderX (kus)  – Youtiful – Zo boven zo beneden