Deze wortelcake wint met gemak de prijs van de voedzaamste cake aller caken :) Hij is ook lekker zoet en dat zonder enige toegevoegde suiker! Het geheim? De combinatie van van nature zoete voedingsmiddelen zoals wortelen, kokosrasp en Ceylon kaneel,  medjoul dadels en een snufje Himalayazout.

Deze eenvoudig te maken cake kan je op elk moment van de dag verorberen: ’s morgens als ontbijt, tussendoor, als dessert, bij de thee of – mits wat gepimp – kan ie ook dienst doen als verjaardagstaart. Ook kinderen vinden het een waanzinnig lekker vieruurtje. Leuk meegenomen :)

Maar het aller plezantste is dit… Terwijl jij lekker geniet, zorg je op je dooie gemakken goed voor je lijf want walnoten kan je gerust een superfood van bij ons noemen. Ze zitten boordevol gezonde omega 3 vetten, antioxidanten en verbeteren ‘en passant’ je stoelgang. Alsof dat nog niet genoeg is, maken ze je stressbestendiger en verlagen je cholesterol. And last but not least verbeteren walnoten de kwaliteit van sperma!

Allen aan de wortelcake :) Maar voor we er aan beginnen nog dit:

  • Het is een goed idee om de worteltjes in dit recept heel fijn te raspen. Zelf deed ik het deze keer met een grove rasp (zie foto) en mmm, de textuur beviel me niet echt. Het voelt prettiger in je mond als de cake fijner is van structuur. tJaaa,  proeven doe je met al je zintuigen :)
  • Om de walnoten verteerbaarder te maken, kan je ze best een nachtje laten weken. Ben je het vergeten of lukt het niet omdat je plots een wortelcake ‘ingeving’ hebt ;) dan kan je de walnoten toch nog even te week zetten in heet water terwijl je de wortels raspt bijvoorbeeld. Dep ze daarna goed droog want anders dreigt je cake te nat te worden.
  • Je kan de ‘deeg’ in om het even welke vorm ‘gieten’ – taartvorm, cakevorm, muffin, repen, … – al naargelang de gelegenheid. Het blijft even lekker ;)

Wortelcake

Hoe je deze waanzinnig fraaie én lekkere worteltaart maakt, dat – en nog veel meer – leer je tijdens de culinaire minireeks ‘Zalig zondigen’.

HIER lees je er alles over en kan je je aanmelden.

Ontdek de wereld van onvoorstelbaar lekkers gezoet met van nature aanwezige suikers in fruit, groenten, kruiden en plantensappen.

Verwen vanaf NU jezelf, vriend én vijand suikervrij! Word een zalige zondares ;)