Nooit ofte nimmer gedacht dat zelf chocolade maken zo eenvoudig, snel, gemakkelijk en nog ‘s onweerstaanbaar lekker is ook ;) Dit is voor mij alvast dé revelatie van 2016. Tijd om het met jou te delen!

Alle gekheid op een stokje, deze chocolaatjes kan je met een gerust hart en zonder schuldgevoel eten want ze doen net het tegenovergestelde van wat de gangbare chocolade doet. Deze zijn zelfs een weldaad voor je lichaam. Kan je het geloven? Laat ik me even nader verklaren :)

Terwijl jij geniet van het chocolaatje, houdt de kokosolie candida en andere ‘bad guys’ onder controle dankzij het rijkelijk aanwezig caprine- en laurinezuur in de kokosolie. Deze chocolaatjes zijn m.a.w. ‘candidaproof’! Ja, voorwaar jezelf lekker in topvorm eten kan ook echt smakelijk, royaal en moeiteloos gebeuren :) Ook je lever voelt zich helemaal in z’n nopjes met dit gezonde vet.

Het chocolaatje is verder gezoet met groen stevia poeder. Zoals je ondertussen misschien al gemerkt hebt, ben ik er grote fan van :)  Het is echt een topkruid want terwijl jij als het ware snoept, houdt het groene stevia poeder je mondbacteriën in balans en werkt het preventief tegen gaatjes. How cool is that? In dit artikel kan je meer over dit wonderkruid lezen.

Uiteraard zit er cacao in, maar met mate. Rauwe cacao is op zich een superfood met een kanttekening. Het heeft opwekkende en stimulerende eigenschappen en dat is niet altijd een goeie zaak voor wie bijvoorbeeld met slaapproblemen kampt of uitgeputte bijnieren heeft of met gemoedsstemmingen worstelt en zo meer. Bovendien smaakt cacao erg bitter.

De bittere smaak van cacao wordt in dit recept verzacht door een deel te vervangen met carobe, een alternatief voor cacao. Samen met de kaneel – dat je bloedsuikerspiegel stabiel houdt –  en vanille verkrijg je toch een bijzonder lekkere smaaksensatie.

De structuur van het chocolaatje doet me denken aan de repen Zero chocolade. De versie zonder nootjes wel te verstaan. Ken je die? Ja, we pikken een vleugje nostalgie mee :)

Ben je klaar voor dit wonderchocolaatjes?

Decadente chocoladehartjes

 • 3 el gesmolten kokosolie
 • 3 el hazelnootpasta
 • 4 el carobe
 • 2 à 2 1/2 el rauwe cacao
 • 1 tl vanillepoeder
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl groen stevia poeder (of 2 el rauwe honing)
 • handvol geweekte en gedroogde hazelnoten
 1. Vermeng de gesmolten kokosolie en de witte amandelpasta goed met elkaar.
 2. Voeg alle overige ingrediënten toe.
 3. Roer alles goed onder.
 4. Mocht je een fijnere chocolade willen maken, hak dan de hazelnoten eerst fijn of grof – naar wens.
 5. Je kan met de chocolademassa siliconen vormpjes opvullen of de volledige massa uitgieten in een kleine schotel van bv. 15 cm op10 cm. De grootte van je schaal bepaalt min of meer de dikte van je chocoladereep.
  Bedek de schotel eerst met bakpapier. Op deze manier komt de chocolade gemakkelijker los.
 6. Minstens 20 minuutjes in de diepvries plaatsen en klaar!
 7. Als je een chocoladeblok gemaakt hebt, kan je deze nu in repen of blokjes snijden.
 8. Overschotjes – in the unlikely event ;) – bewaar je in de koelkast.

Ik ben reuze benieuwd wat jij van deze chocolaatjes vindt. Ik lees het erg graag hieronder.