Ik heb heel lang gezocht naar een zuivelvrij alternatief voor de klassieke cheesecake. Wie zoekt die vindt. En deze was het zoeken meer dan waard.

Het geheim van deze taart? Geweekte cashewnoten! Ze zijn in ‘no time’ om te toveren tot een zeer zachte ‘roomkaas’. Met wat vanille, citroen en honing verwen je je smaakpapillen met een fris spel van zoet en zuur. Nou ja, zuur is veel gezegd. Eigenlijk smaakt ze heerlijk zoet.

De taart heeft echter 1 groot nadeel: ze is zó onweerstaanbaar lekker dat er meestal niet veel van over blijft :) En dan heb je je nog niet eens ‘uitgesloofd ;) Je maakt het echt af met bijvoorbeeld een coulis van frambozen of aardbei. Voor een perfecte afsluiter van een lunch of diner of ‘gewoon’ bij de thee. Man, man, echt pure verwennerij en nog gezond ook! Ready? Here we go!

Oh ja, nog even dit. Gebruik voor de ‘roomkaas’ het vet van de kokosmelk. Meestal als je een blik kokosmelk koopt, is de melk zelf gescheiden in een blok ‘vet’ en ‘water’. Gebruik dus het ‘vet’. Het kokoswater kan je bijvoorbeeld in een smoothie of een stoofpotje gebruiken.

Citroencheesecake

Hoe je deze waanzinnig fraaie én lekkere citroencheesecake maakt, dat – en nog veel meer – leer je tijdens de culinaire minireeks ‘Zalig zondigen’.

HIER lees je er alles over en kan je je aanmelden.

Ontdek de wereld van onvoorstelbaar lekkers gezoet met van nature aanwezige suikers in fruit, groenten, kruiden en plantensappen.
Verwen vanaf NU jezelf, vriend én vijand suikervrij! Word een zalige zondares ;)